icon

Follow-upje (1)

We blijven in rokers-sferen. Herinnert u zich nog mijn blogje uit begin december over de smoking-reclame van Suit Supply? Die afbeelding van de rokende man in smoking met de tekst `Start smoking!`? Ik schreef toen dat Stivoro (de anti-roken stichting) zon op maatregelen op grond van de tabakswet maar dat ze zich die moeite konden besparen. Thans blijkt dat ze wel degelijk actie hebben ondernomen bij de Reclame Code Commissie (RCC). De klacht: misbruik van de anti-roken campagne en daarmee afbreuk aan de serieuze boodschap van die campagne.

De RCC heeft de klacht verworpen. De Tabakswet is niet van toepassing (Dûh) en de reclame moet (juist) worden gezien als een parodie op een reclame voor tabaksproducten. De woordspeling en het ludieke karakter zullen de gemiddelde consument niet ontgaan. Dus afgewezen, want geen negatief effect op anti-rook reclames. Bravo.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Follow-upje (1)

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief