icon

Aanpassing geluidsnormen scholen en kinderdagverblijven

Vanaf 1 januari 2010 worden de geluidsnormen voor basisscholen en kinderdagverblijven aangepast. Bij het bepalen van geluidshinder hoeft vanaf die datum geen rekening meer te worden gehouden met het stemgeluid van spelende kinderen op en bij scholen en kinderdagverblijven.

Op dit moment geldt al voor scholen en kinderdagverblijven met een open terrein dat het stemgeluid van kinderen niet meetelt. Vanaf 1 januari 2010 zal dat voor alle scholen en kinderdagverblijven gaan gelden, dus ook voor scholen en kinderdagverblijven met een binnenterrein.

Overigens zal de uitzondering bij basisonderwijs voor de periode vanaf een uur voor aanvang van het onderwijs tot een uur na beëindiging het onderwijs gaan gelden. Voor kinderdagverblijven zal de uitzondering alleen tijdens openingstijden gelden.


Paulien Beunk is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied omgevingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Aanpassing geluidsnormen scholen en kinderdagverblijven

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief