icon

Nieuwe crisismaatregel voorgesteld: jongeren mogen langer op basis van tijdelijk contract werken

Op grond van een nieuw wetsontwerp zouden bedrijven jongeren tot 27 jaar gedurende de crisis langer mogen laten werken op basis van een tijdelijk contract.

Nu dient de werkgever een werknemer -ongeacht zijn leeftijd- na een periode van drie jaar of bij het vierde contract een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden of -indien de werkgever dit niet wil- de werknemer te laten gaan.

Als het nieuwe wetsontwerp wet wordt hoeft de werkgever een jongere werknemer pas na een periode van vier jaar of bij het vijfde contract een vast contract aan te bieden. Op deze manier hoopt het kabinet de jeugdwerkloosheid te verminderen; jongeren worden op deze manier aantrekkelijker voor werkgevers. De maatregel zal in principe voor twee jaar gaan gelden.

Het wetsontwerp is nu voor een spoedadvies naar de Raad van State gestuurd. Als de Raad van State advies heeft uitgebracht zal het ontwerp als wetsvoorstel worden ingediend bij de Tweede Kamer. Of dit voorontwerp ook daadwerkelijk wet wordt is dus nog even afwachten.


Fleur Costa Baiôa is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwe crisismaatregel voorgesteld: jongeren mogen langer op basis van tijdelijk contract werken

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief