icon

Sollicitatieplicht oud-politici

Ik zal maar eerlijk bekennen dat ik niet wist – maar het aantal oud politici in mijn praktijk is dan ook betrekkelijk klein – dat oud politici, die een tamelijk riant wachtgeld ontvangen, anders dan “gewone” ambtenaren niet actief naar ander werk hoeven om te zien. Ik moet zeggen dat sinds ik dit weet het beeld van Filomena Bijlhout (herinnert u zich haar nog? Zeven uur lang staatssecretaris)in een hangmat, met een drankje met een parapluutje er in, mij niet meer loslaat.

Het kabinet had in deze situatie verandering willen brengen door bij wet een sollicitatieverplichting op te leggen. In die wet werd naast dit een een groot aantal andere onderwerpen ook een salarisverhoging voor ministers geregeld. Dat laatste achtte men gezien de huidige ontwikkelingen waarin wij allen worden geacht op de nul-lijn te gaan zitten minder gelukkig, en het wetsvoorstel belandde in de kast.

Daarmee dreigde evenwel ook het invoeren van de sollicitatieplicht van tafel te verdwijnen. De SP heeft echter vandaag het kabinet gevraagd met spoed dit onderwerp alsnog middels een aparte wet te regelen. Gebeurt dit niet binnen vier weken dan zal deze partij zelf met een initiatiefwet komen. Wie zou daar tegen durven stemmen?

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sollicitatieplicht oud-politici

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief