icon

Verruiming ouderschapsverlof (2)

Eerder schreven we al over de verruiming van het ouderschapsverlof – het kabinet heeft een wetsvoorstel ingediend om dat te verruimen van 13 naar 26 weken. Het voornemen was de nieuwe wet per 1 januari aanstaande in te laten gaan.

Inmiddels is het voorstel door de Tweede Kamer behandeld en daar ook aangenomen. De Kamer heeft we een wijziging in het voorstel aangebracht, zij het niet een erg ingrijpende: in het oorspronkelijke voorstel ging het om echt nieuwe gevallen van ouderschapsverlof, terwijl de Kamer nu de nieuwe regeling ook openstelt voor ouders die het verlof al wel hebben aangevraagd, maar per 1 januari aanstaande nog niet hebben opgenomen. Wel zullen die ouders – als ze langer verlof willen uiteraard – een nieuw verzoek bij hun werkgever moeten doen voor het meerdere boven de dertien weken die ze op dit moment kunnen aanvragen.

De Eerste Kamer moet het voorstel nu nog aannemen. We verwachten niet dat dat nog tot wijzigingen (of zelfs afwijzing) gaat leiden.


Arco Siemons is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Verruiming ouderschapsverlof (2)

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief