icon

De nieuwe kantonrechtersformule, straks

Schreef ik eerder deze week al dat de nieuwe formule nu tot vragen leidt, de verwachting is dat na januari 2009 de situatie bij het beeindigen van arbeidsovereenkomsten nog wel een tijdje enigszins onoverzichtelijk zal zijn.

In de nieuwe formule zullen immers – meer, althans meer uitdrukkelijk, dan nu – aspecten een rol spelen die zich mogelijk moeilijk laten duiden. Hoe gunstig zijn de arbeidsperspectieven van de werknemer eigenlijk; en hoezeer heeft de werkgever zich ingespannen om dat persectief door scholing etc. te verbeteren. En vooral: hoeveel scheelt dat in de vergoeding?

Dat zou er wel eens toe kunnen leiden dat het lastiger wordt om in onderling overleg tot afspraken te komen; beide partijen kampen immers met deze onzekerheden.
Het zou me dus niets verbazen wanneer de kantonrechters het voorlopig weer drukker krijgen, omdat partijen in arren moede beslissen de zaak aan de rechter voor te leggen.

Hopelijk ontstaat er snel meer duidelijkheid. Dat is te meer gewenst nu al rekening wordt gehouden met een toename van het aantal beeindigingen in verband met de ecomomische situatie.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De nieuwe kantonrechtersformule, straks

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief