icon

'SZW schrapt overbodige regels'

Het ministerie van SZW heeft een ronkend persbericht doen uitgaan waarin het laat weten maar liefst 93 ministeriele regelingen te hebben geschrapt.

“Het terugdringen van het aantal regels past in het Coalitieakkoord 2007, waarin is afgesproken de administratieve lasten vanuit de Rijksoverheid terug te dringen. Daarnaast is het verminderen van de regeldruk een aandachtspunt voor SZW.”, zo juicht het ministerie.
Drie-en-negentig regelingen! Wat een daadkracht!

Wie echter, nieuwsgierig naar wat er dan in de regelgeving zal veranderen, het bericht eens wat nader bestudeert stuit op de mededeling dat het gaat om “instellingsbesluiten, beschikkingen, subsidieregels en bekostigingsregels die formeel nog bestaan, maar die nu zijn uitgewerkt”.

Maar, uitgewerkte regels afschaffen – zeg maar het weghalen van het stoplicht nadat het is uitgeschakeld bij het ingebruik nemen van de rotonde – dat heeft toch geen enkel effect op “de regeldruk”? En spreekt het eigenlijk niet vanzelf dat wanneer een subsidieregeling niet meer bestaat je de voorwaarden waar je aan moest voldoen om die subsidie te krijgen schrapt? Natuurlijk, maar de verleiding om indruk te maken met het beeld van een minister die met de mouwen van de blauwgeruite kiel opgestroopt onze regeldruk regelt, en blijk geeft van zijn VOC mentaliteit door zo maar eventjes fluks drie-en-negentig regelingen af te schaffen, was blijkbaar te sterk.

Kouwe (regel)drukte!

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
'SZW schrapt overbodige regels'

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief