icon

Deskundig tegenadvies en welstand II

In mijn weblog van 30 mei 2006 sprak ik de verwachting uit dat de rechtspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak aangaande de fase in de procedure waarin een eventueel deskundig tegenadvies op het welstandsadvies dient te worden voorgelegd, wijziging zou ondergaan. Het is inmiddels zo ver. De Afdeling bestuursrechtspraak heeft in de uitspraak van 26 september 2007 (LJN: BB4304, Gst 7293, 40) uitgesproken dat een tegenadvies van een deskundige inzake welstand in de beroepsfase – dus ná de beslissing op bezwaar – kan worden ingebracht, mits in de bezwaarfase het welstandsadvies is bestreden. Voorheen was het vaste rechtspraak dat een tegenadvies van een deskundige uiterlijk vóór de beslissing op het bezwaarschrift in procedure diende te zijn gebracht. Een nadien overgelegd tegenadvies werd buiten beschouwing gelaten.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deskundig tegenadvies en welstand II

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief