icon

Vanaf welke leeftijd mogen kinderen vakantiewerk doen?

De zomervakantie heerst weer.
Hebben uw kinderen plannen om hun eigen vakantie bij elkaar te verdienen in de supermarkt, of zou uw eigen organisatie jonge krachten kunnen gebruiken in deze zomerweken? Houd er dan rekening mee dat kinderen niet alle soorten werk mogen verrichten en ook niet op alle momenten van de dag; iedere zomer is dit onderwerp wel goed voor een aantal vragen van cliënten.
Vanaf hun 13de jaar mogen kinderen in de vakantie werken. Zij mogen niet alle soorten werk doen en mogen ook niet te lang werken. Het gaat dan om klusjes als auto’s wassen etc. Verdiensten van kinderen onder de 16 hebben geen gevolgen voor de kinderbijslag, daarna kan dat anders worden. Hoe ouder het kind is, hoe “echter” bovendien het werk wordt dat verricht mag worden, maar er blijven allerlei restrictie met betrekking tot de zwaarte van het werk, de gevaren die (niet) gelopen mogen worden en de uren waarin (niet) gewerkt mag worden.
Het aantal uren waarin gewerkt mag worden is een onderwerp dat geregeld wordt in de arbeidstijdenwet en het arbeidstijden besluit, en bijna onleesbaar document.
Het is daarom, voor werkgevers, ouders én kinderen, handig de brochure van “postbus 51”eens door te nemen over dit onderwerp.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vanaf welke leeftijd mogen kinderen vakantiewerk doen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief