icon

Vervallen domeinnaam straks eerst in quarantaine

Met ingang van 30 augustus aanstaande zullen .nl domeinnamen voordat ze vervallen door de Stichting Inernet Domeinnaamregistratie Nederland (SIDN) “in quarantaine worden geplaatst”. Dat betekent dat ze gedurende een bepaalde periode (vastgesteld op veertig dagen) niet op naam van een nieuwe aanvrager kunnen worden gesteld. SIDN heeft tot het instellen van deze maatregel besloten om domeinjagers te ontmoedigen, zo meldt Webwereld vandaag.

Het zal je immers maar gebeuren. Je hebt een populair domein (www.vakantie.nl bijvoorbeeld; ik noem maar wat) en om een onbenullige reden (vergeetachtigheid, een misverstand met de provider, een overboeking van de bijdrage naar de verkeerde rekening) vervalt dit domein. Alle kans dat tegen de tijd dat je dit hebt ontdekt een oplettende domeinjager het domein snel op zijn naam heeft geregistreerd. En zie het dan maar weer eens terug te krijgen.

Een goed initiatief dus, van SIDN. Al worden ze er zelf ook niet slechter van. Wie straks in de quarantaine periode zijn domein alsnog wil verlengen moet 50 euro aan SIDN betalen. Een bedrag dat vermoedelijk lachend en met een zucht van opluchting zal worden betaald…

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vervallen domeinnaam straks eerst in quarantaine

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief