icon

Acceptgiro voor buitenlandse geldboetes binnenkort op nederlandse deurmat

Nederlanders die in één van de Europese lidstaten een geldboete opgelegd hebben gekregen, kunnen in de toekomst een acceptgiro van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) verwachten. Dit is het gevolg van een wet die op 1 december 2007 in werking treedt. Deze wet vloeit voort uit het kaderbesluit van de Raad van de Europese Unie uit 2005 wat betreft de toepassing van het beginsel van wederzijdse erkenning op geldelijke sancties.
Lidstaten kunnen straks strafrechtelijke geldboetes aan elkaar overdragen zodat die in die andere staat kan worden geïnd.
De nieuwe regeling zal niet alleen gelden voor geldboetes opgelegd door de strafrechter, maar ook voor verkeersboetes en voor de door de strafrechter opgelegde verplichting om het slachtoffer schadevergoeding te betalen.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Acceptgiro voor buitenlandse geldboetes binnenkort op nederlandse deurmat

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief