icon

En wéér gaat de zon op…

Er is alweer een zogenaamde sunrise periode aangekondigd voor de aanvraag van internet domeinnamen. Deze keer gaat het om domeinnamen voor Nederland, die uitsluitend uit cijfers bestaan, eventueel verbonden met een koppelteken. Dus: 123.nl, 4711.nl, of desgewenst 9-11.nl. De domeinen worden, zoals alle .nl domeinen, uitgegeven door SIDN, de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.

Wij kennen de sunrise periode van de introdcutie van de .eu domeinen en van de (momenteel in volle gang zijnde) .asia domeinen. De periode is bedoeld om allereerst houders van bestaande merk- en handelsnamen (en veelal ook overheden) in de gelegenheid te stellen het domein te registreren. Op deze manier wordt domeinkaping zoveel mogelijk vermeden. Die kapers zouden het uiteindelijk doorgaans toch wel moeten afleggen tegen de merk- en handelsnaamhouders, maar daar zou dan weer voor moeten worden geprocedeerd en dat kost alleen maar tijd en geld, zo is de gedachte.

De sunrise begint op 1 december aanstaande en loopt tot 14 december. Medio januari 2008 gaan vervolgens de hekken geheel open. Meer informatie, waaronder FAQ, vindt u via deze pagina.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
En wéér gaat de zon op…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief