icon

Duisenberg-regeling: opt-out periode afgesloten

Zoals bekend mag worden verondersteld, konden beleggers die Dexia producten hadden afgesloten tot en met 31 juli gebruik maken van de zgn. “opt-out” regeling. Die periode is nu afgelopen. Daardoor is de Duisenberg-regeling verbindend geworden voor alle Dexia beleggers die geen gebruik hebben gemaakt van de opt-out periode.

Volgens een persbericht van Dexia, hebben 24.700 mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een “opt-out” verklaring in te dienen. Deze mensen zullen dus voortprocederen.

Gezien het aantal mensen dat de Duisenberg-regeling heeft aanvaard, kan worden gesteld dat de Duisenberg-regeling een redelijk succes is geworden (maar geen doorslaand succes). Gezien het aantal doorlopende procedures, zal er op de meeste punten ook wel uitsluitsel komen.


Jonathan Barth is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Duisenberg-regeling: opt-out periode afgesloten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief