icon

uitbereiding mogelijkheid werkgever tot verhaal op veroorzaker ziekte

Het wetsvoorstel waarover wij u in maart jl. berichtten is inmiddels ingediend bij de tweede kamer. De letterlijke tekst van het voorstel is hier te raadplegen. De tekst is wel ongeveer zoals een aantal maanden geleden verwacht werd, en de blog van 12 maart jl. is onverminderd actueel. Interessant is de uitdrukkelijke aandacht die bij het schrijven van het voorstel blijkt te zijn besteed aan de mogelijkheid om in al lopende (verhaals)procedures de kosten ter zake van reintegratie van de zieke werknemer alsnog in te brengen. Werkgevers die nu aan het procederen zijn tegen de veroorzaker van (hetgeen het meest voorkomt) het verkeersongeluk dat hun werknemer arbeidsongeschikt maakte kunnen overwegen die procedure te rekken tot het voorstel wet is geworden – al weet je natuurlijk nooit hoeveel tijd daarmee gemoeid is. Wie nog even kán wachten doet daar wellicht verstandig aan. Wie onderhandelt met een verzekeraar weet nu dat dit aspect niet vergeten moet worden; het gaat om vaak aanzienlijke bedragen.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
uitbereiding mogelijkheid werkgever tot verhaal op veroorzaker ziekte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief