icon

Blog kan baan in gevaar brengen

Uit een berichtje in Webwereld blijkt dat veel bloggende werknemers zich niet realiseren wat voor gevaren hun blogs voor het behoud van hun baan kunnen vormen. Een in opdracht van een Brits bedrijf uitgevoerd onderzoek wees uit dat een belangrijk deel van de bloggers zich regelmatig flink afreageert op de baas en daarbij uitspraken doet, of informatie prijsgeeft, die die baas wel eens zouden kunnen doen besluiten de samenwerking te beëindigen.
Dat wat eenmaal op het web is gezet er niet meer afkan, én dat de baas wel eens mee zou kunnen lezen is iets wat men kennelijk gemakkelijk vergeet.

Er is geen reden aan te nemen dat de Nederlandse situatie erg van de Britse zal verschillen.
In mijn eigen praktijk maakte ik zo eens mee dat een “zieke” werknemer gaming-events bleek bij te wonen en daarvan uitgebreid verslag deed op zijn persoonlijke blog. Of hij een prijs had gewonnen herinner ik me niet meer, dat hij zijn baan heeft verloren wel.

Ook meer onschuldige persoonlijke ontboezemingen kunnen onverwachte nare gevolgen hebben.
Al langer is bekend dat werkgevers in sites als Hyves een betrekkelijk nieuwe bron van informatie over hun (toekomstige) werknemers hebben ontdekt; daar zijn de blogs dan nu bijgekomen.
Werknemers zijn dus gewaarschuwd, en werkgevers bij dezen getipt.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Blog kan baan in gevaar brengen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief