icon

Nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) uitgesteld

Op onze website publiceren we regelmatig over de nieuwe Wet ruimtelijk ordening (Wro) en wijzigingen in aanverwante wetten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de nieuwe Wro per 1 januari 2008 in werking zou treden, zie ook het bericht uit oktober jl..

In een persbericht van gisteren maakte het ministerie bekend dat de inwerkingtreding is uitgesteld naar 1 juli 2008. Dit, in verband met het voornemen van de Eerste Kamer om na het zomerreces het nieuwe Besluit ruimtelijke ordening (Bro) te bespreken. Daarnaast moet de Invoeringswet Wro, waarin onder andere een aantal inhoudelijke wijzigingen alsmede het overgangsrecht zijn opgenomen, nog het wetgevingsproces doorlopen.

Dit uitstel is onder andere van belang voor nieuwe projecten. De datum van inwerkingtreding in combinatie met het overgangsrecht bepaalt namelijk of bijvoorbeeld op een bestemmingsplanprocedure de oude WRO of de nieuwe Wro van toepassing is.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied bestuursrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) uitgesteld

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief