icon

Regels voor kinderarbeid vereenvoudigd

Minister Donner heeft nieuwe regels opgesteld die werk door jongeren moet vereenvoudigen. Deze regels zijn gepubliceerd in de en zien met name op de arbeidstijden en maximum arbeidsduur voor jongeren. De wijzigingen houden ondermeer verband met de wijziging van de arbeidstijdenwet, waarover wij u reeds berichtten in een bijdrage van 28 november 2006.

Op grond van de door minister Donner doorgevoerde aanpassingen mogen jongeren van 13 en 14 jaar voortaan op zaterdag 7 uur werken, net als op vakantiedagen. Het maximum hiervoor was 6 uur. Ook mogen deze jongeren om 7 uur 's ochtends beginnen met werk, in plaats om 8 uur. Vóór deze wijzigingen was dit pas bij 15 jaar toegestaan. Voorts worden de specifieke regels voor kinderen die artistiek werk doen aangepast. Hierbij kan gedacht worden aan het acteren in films of optreden op podia. Jongeren van 13 en 14 jaar mogen nu 24 keer per jaar optreden in plaats van 15 keer. Voor de groep van kinderen 7 tot 12 jaar blijft het aantal toegestane optredens 12 per jaar. Dit is alleen anders als er sprake is van serieproducties.


Sjef Gitmans is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Regels voor kinderarbeid vereenvoudigd

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief