icon

Nieuwe arbeidstijdenwet: handig schema

In verschillende bijdragen, de laatste in november en december 2006, hebben wij u op de hoogte gehouden van de wijzigingen in de Arbowetgeving en Arbeidstijdenwet. Voor wat die laatste wet betreft kwam het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met de veelbelovende mededeling dat er nog maar vier regels overbleven. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, en dat is het natuurlijk ook. De regels zijn inderdaad wel een stuk eenvoudiger, maar nog steeds is het wel een beetje puzzelen.

Om dat puzzelen makkelijker te maken heeft het ministerie een schema gemaakt dat u hier kunt vinden. Er zijn nog de nodige groepen werknemers waarop de Arbeidstijdenwet niet of maar gedeeltelijk van toepassing is. Er zijn ook situaties waarbij de Arbeidstijdenwet niet geldt, maar die zullen zich bij de meeste bedrijven niet of nauwelijks voordoen.

Als het goed is komt u er in de meeste gevallen met het schema wel uit. Zo niet, of als u twijfelt, blijft het raadzaam advies in te winnen. Het kan een hoop problemen achteraf voorkomen.

De nieuwe regels gaan in per 1 april aanstaande.


Arco Siemons is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwe arbeidstijdenwet: handig schema

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief