icon

Forse boete bij ontduiken minimumloon

Werkgevers zijn gewaarschuwd: wanneer zij een werknemer minderbetalen dan het wettelijke minimumloon, zullen zij in de nabije toekomst daarvoor direct een boete kunnen krijgen van de Arbeidsinspectie. De hoogte van de boete kan, afhankelijk van de ernst van het geval oplopen tot 6.700 euro per werknemer. Ook kan de Arbeidsinspectie een dwangsom opleggen om werkgevers te verplichten alsnog het minimumloon uit te betalen.

De Eerste Kamer heeft eind februari j.l. ingestemd met het desbetreffende voorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wanneer de wetswijziging in zal gaan is nog niet bekend gemaakt.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Forse boete bij ontduiken minimumloon

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief