icon

Nogmaals fusies in Europa

In een eerdere bijdrage informeerden wij u al over de Europese richtlijn voor grensoverschrijdende juridische fusies van kapitaalvennootschappen. Kort geleden heeft de ministerraad, zo blijkt uit het persbericht van 1 september 2006, ingestemd met een wetsvoorstel van minister van Justitie Donner dat voortvloeit uit deze richtlijn. Het wetsvoorstel beoogt de herstructurering binnen internationale concerns en de samenwerking tussen grote en kleine ondernemingen te vereenvoudigen. Fusies door middel van de bewerkelijke en dure activa-passiva-transacties kunnen daardoor worden vermeden.

In het wetsvoorstel wordt aandacht besteed aan de bescherming van werknemers en minderheidsaandeelhouders. Laatstgenoemden kunnen hun aandelen aanbieden tegen een schadeloosstelling als zij geen aandeelhouder willen worden van een buitenlandse vennootschap.

Het wetsvoorstel zal voor advies naar de Raad van State worden gestuurd. De tekst van dat advies en van het wetsvoorstel zullen openbaar worden bij indiening in de Tweede Kamer.


Cindy Waayers is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied vennootschapsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nogmaals fusies in Europa

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief