icon

Studentenhuisvesting en kamerhuur

Het staat al een tijdje in de steigers, maar wij vinden het toch aardig om kort te wijzen op de aanstaande wijzigingen bij de verhuur van kamers aan studenten. De minister heeft namelijk aangegeven een belid te willen ontwikkelen dat voorkomt dat voormallige studenten de schaarse kamers bezet houden. Als je werkt mag je niet een studentenkamer vasthouden, is de gedachte.

Om deze doorstroming te vergroten, wil de minister een wetswijziging doorvoeren.De wijziging houdt in dat een woonruimte specifiek kan worden bestemd voor studenten. Dit moet zijn aangegeven in de huurovereenkomst. De verhuurder kan de huurder vervolgens jaarlijks vragen aan te tonen dat nog een studie wordt gevolgd. De verhuurder kan de huur opzeggen als de huurder niet binnen drie maanden kan aantonen dat hij nog student is. Voor de opzegging gelden verder de normale regels. Een en ander is overigens grotendeels in overeenstemming met enkele uitspraken, waarin ook beperkingen werden toegestaan ten aanzien van studenten.

Het is nog niet bekend wanneer deze wet ingaat. Wij zullen daarover nader berichten.


Jonathan Barth is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied huurrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Studentenhuisvesting en kamerhuur

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief