icon

Vennootschapsstructuur in jaarverslag

Vanaf 31 december 2006 zijn beursgenoteerde vennootschappen verplicht om informatie over de vennootschappelijke structuur van de onderneming op te nemen in het jaarverslag. Dit is deze week vastgesteld door Minister Donner van Justitie, ter uitvoering van artikel 10 van de Europese Overnamerichtlijn.
De gegevens die straks in het jaarverslag moet worden opgenomen zijn onder andere de kapitaalstructuur van de vennootschap, beperkingen van de overdracht van aandelen, beperkingen van stemrechten, het bestaan van aandeelhoudersovereenkomsten, het bestaan van bijzondere zeggenschapsrechten verbonden aan aandelen en de bevoegdheden van het bestuur. Doel is het geven van een beter inzicht van de vennootschap aan bestaande aandeelhouders en aan potentiële investeerders c.q. overnemende partijen.


Maja Bolè is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied vennootschapsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vennootschapsstructuur in jaarverslag

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief