icon

Happy IP Day!!

Of… vrolijke IE dag, uhm… gelukkige IE dag… Misschien wel zalige IE dag… Ik weet het niet precies, maar in ieder geval: geluk gewenst. Vandaag staan wij in het bijzonder stil bij de menselijke creativiteit en bij de bescherming daarvan. Het is Intellectuele Eigendomsdag, een instituut gecreëerd door de Wereld Intellectuele Eigendom Organisatie, WIPO (of OMPI, als u meer op heeft met de francophonie).

Waarom vandaag? Dat is eenvoudig: omdat op deze dag in 1970 het WIPO verdrag in werking trad. Waarom in het algemeen? Wel, in de woorden van Dr. Kamil Idris, Directeur Generaal van WIPO: “World Intellectual Property Day is an opportunity to encourage people to think about the role played by intellectual property in everyday life, and about its importance in stimulating and safeguarding innovation and creativity.

Dit jaar staat de viering in het teken van het idee. Want, nogmaals in de woorden van Dr. Idris: “From the words, music and images which move us, to the brands which attract us; from the bicycle to bio-fuel; from the microchip to mobile phone – it all starts with an idea.”. En zo'n idee moet beschermd worden, tenminste zodra het een tastbare vorm heeft gekregen.
Je zou het hele concept bijna willen toepassen op Wereld IE Dag zelve…

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Happy IP Day!!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief