icon

Verdere lastenverlichting ondernemers?

Het door de staatssecretaris van financiën aan de ministerraad voorgelegde wetsvoorstel “Werken aan Winst” is door de ministerraad goedgekeurd en naar de Raad van State gestuurd. In het wetsvoorstel is onder meer voorgesteld de belasting op het dividend van aandelen (de zogenaamde dividendbelasting) te verlagen van 25 % naar 15 %.
Daarnaast heeft de staatssecretaris van financiën voorgesteld het inkomen van ondernemers die inkomstenbelasting betalen voor 9 % vrij te stellen. Door deze vrijstelling zal de zelfstandig ondernemer over zijn winst maximaal 47,3 % in plaats van 52 % inkomstenbelasting moeten gaan betalen.
Tenslotte zou het tarief van de vennootschapsbelasting moeten worden verlaagd van 29,6 % naar 25 %, hetgeen reeds in een eerdere bijdrage werd aangekondigd. De vennootschapsbelasting voor het midden- en kleinbedrijf, die geheven wordt over winsten tot ruim € 20.000,-, zou moeten worden verlaagd naar 20 %.

Met de wetswijziging wordt beoogd het midden- en kleinbedrijf en het grootbedrijf in gelijke mate lastenverlichting te geven, waardoor Nederland aantrekkelijker zou moeten worden als vestigingsplaats voor buitenlandse investeerders. De lastenverlichting voor het bedrijfsleven zou in 2007 neer moeten komen op 500 miljoen euro en daarna oplopend tot 730 miljoen euro.
Het ministerie van financiën verwacht het wetsvoorstel nog voor de zomer aan te bieden aan de Tweede Kamer.


Quirine den Hollander is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied vennootschapsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Verdere lastenverlichting ondernemers?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief