icon

Slechte ervaringen met nieuwe boekhoudregels IFRS

In een eerdere bijdrage spraken wij al over de nieuwe boekhoud-regels voor beursgenoteerde ondernemingen, de zgn. International Financial Reporting Standards (IFRS).

In Het Financieele Dagblad en op de website van de NIVRA (Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants) is recentelijk geklaagd over deze nieuwe regels. Volgens bedrijven en accountants hebben de nieuwe regels in de praktijk de transparantie en de vergelijkbaarheid van Nederlandse bedrijven verslechterd. De regels zijn van toepassing in negentig landen en op alle typen bedrijven, terwijl de vroegere nationale regels waren toegespitst op de specifieke kenmerken van elke sector. Ook in het Verenigd Koninkrijk zouden dergelijke klachten zijn geuit.

Als voordeel van de IFRS wordt wel gezien dat de internationale vergelijkbaarheid tussen bedrijven is vergroot. Dit zou tot positief gevolg kunnen hebben dat beurs-genoteerde bedrijven buitenlandse beleggers aantrekken en dat een geïntegreerde Europese kapitaalmarkt dichterbij komt.


Cindy Waayers is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied vennootschapsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Slechte ervaringen met nieuwe boekhoudregels IFRS

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief