icon

Ministerie van Economische Zaken start Bedrijvenloket op internet

Sinds 12 januari jl. heeft het Ministerie van Economische Zaken op zijn website een Bedrijvenloket “geopend”, waar ondernemers terecht kunnen met vragen over wet- en regelgeving. Tevens is bij dit loket informatie van de rijksoverheid, provincies en gemeentes èn van overheidsdiensten als de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en het Octrooicentrum Nederland beschikbaar. Voorts bevat het Bedrijvenloket een zoekmachine die in meer dan 40 overheidssites informatie kan zoeken.

Het doel van de website is het wegwijs maken van ondernemers in wet- en regelgeving en het verbeteren van de communicatie tussen de ondernemer en de overheid.

Update: Inmiddels is de naam “Bedrijvenloket” veranderd in “Antwoord voor bedrijven”. EZ maakt op die site overheidsinformatie (van rijk, provincies, gemeenten en waterschappen) toegankelijk. Ondernemers kunnen inzicht krijgen “in alle regels, vergunningen en subsidies waarmee ze te maken kunnen krijgen”. Bovendien kunnen ondernemers telefonisch (0900 60 80 900), via chat en via e-mail antwoord krijgen op hun vragen aan de overheid.


Cindy Waayers is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ministerie van Economische Zaken start Bedrijvenloket op internet

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief