icon

Omslag bij Grokster

Net als Napster (waarvan de naam zelfs afgeleid is) was Grokster jarenlang het mekka voor de ware liefhebber van vrij downloadbare muziek, films en software. In juni van dit jaar ging de deur echter dicht: het United States Supreme Court bepaalde in wat de Grokster uitspraak is gaan heten dat de dienst zoals aangeboden door Grokster heel goed illegaal zou kunnen zijn indien daarmee auteursrechtinbreuk door gebruikers gestimuleerd zou worden.

Wie thans de website van Grokster bezoekt treft geen link naar het P2P programma of mooie muziek, films of software, maar zijn eigen IP-nummer, prominent in beeld. Dit tezamen met de opwekkende tekst: “Don't think you can't get caught. You are not anonymous.” Daarnaast wordt de bezoeker gewezen op het feit dat er op het internet ook nog legale aanbieders zijn van beschermd materiaal.

De oprichter van Grokster gaat binnenkort zo”n “legale site” starten. Daar zal het wel mee te maken hebben. Bij collega- P2P aanbieder Morpheus, die ook gedaagde was in de zaak die tot de Grokster uitspraak leidde is het namelijk allemaal nog steeds business as usual

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Omslag bij Grokster

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief