icon

Bewaarplicht aangenomen door EU Parlement

Vanaf juli 2007 zullen telecom- en internetproviders verplicht gegevens moeten bijhouden over alle communicatie die via hun netwerken heeft plaatsgehad. Het Europees Parlement heeft daar, ondanks veel protesten, gisteren mee ingestemd. Niet de inhoud van de communicatie zal worden bewaard, maar wel welke partijen met elkaar gecommuniceerd hebben en wanneer. De lidstaten mogen zelf bepalen hoe lang de gegevens bewaard moeten blijven binnen een minimum van zes maanden en een maximum van twee jaar. Desgewenst is uitstel van de bewaarplicht mogelijk tot eind 2008.

Zoals wij al eerder berichtten was er, vooral van de kant van providers en privacy-organisaties, veel bezwaar tegen invoering van de bewaarplicht. De providers vreesden de kosten, de privacybewakers het teloorgaan van het anoniem communiceren. Uiteindelijk, zo meldde Webwereld vandaag, hebben de meeste Nederlandse europarlementariërs ook tegen gestemd. Dit gebeurde voornamelijk uit privacy motieven, maar ook omdat de noodzaak niet aanwezig werd geacht. Volg voor echte details over het stemgedrag van de Nederlanders en Belgen deze link.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bewaarplicht aangenomen door EU Parlement

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief