icon

Enorme run op .eu domeinen

Gisteren om precies 11.00:00 uur was het dan zover: de deuren van Eurid gingen open voor de aanmelding van gegadigden voor de felbegeerde .eu domeinnamen. Volgens een persbericht van Eurid kwam de eerste aanvraag (tickets.eu) binnen om 11.00:01.699 (dat is dus 1 seconde en 699 milliseconden na 11 uur). En daarna ging het hard: om 11.15 uur waren er al ruim 40.000 aanvragen binnen. Een dag later waren dat er ruim 110.000; men heeft dat first come, first served dus inderdaad heel letterlijk genomen.

Ondanks het feit dat het hier een voorinschrijving betreft (fase 1 van de zogenaamde sunrise period (zie ook mijn bijdrage van 7 oktober) waarvoor alleen merkhouders en overheidsinstanties in aanmerking komen, is de top 3 van meest gevraagde domeinen wat je zou mogen verwachten. 1. sex.eu, 2. hotel.eu en 3. travel.eu. Dat betekent dus dat er klaarblijkelijk in Europa merkhouders zijn die de trotse eigenaar zijn van het merk “sex”… Of zou het hier overheidsinstanties betreffen?

De Nederlanders doen het trouwens uitstekend. De meting tot ca. 12 uur vandaag laat zien dat Duitsland (34,89%) en Frankrijk (12,52%) weliswaar aan kop gaan in het aantal aanvragen, maar Nederland volgt close met 12,35%!

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Enorme run op .eu domeinen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief