icon

Stand van zaken wetsvoorstel concurrentiebeding

Bijna een jaar geleden hebben we hier bericht over een wijziging die ook toen al een tijdje werd verwacht in de regelgeving ten aanzien van het concurrentiebeding. Op 5 oktober 2004 had de Tweede Kamer een wetsvoorstel aangenomen.
Tijd voor een update.

Het wetsvoorstel dat er ongeveer drie jaar over heeft gedaan om (uiteindelijk in sterk gewijzigde vorm) door de Tweede Kamer te komen wordt inmiddels door de Eerste Kamer behandeld.
Ook de Eerste Kamer is kritisch over het wetsvoorstel en heeft deze week besloten om enkele vragen te stellen aan de Sociaal Economische Raad (‘SER’). De SER is bij uitstek het orgaan dat het kabinet en parlement adviseert over (wetgeving op het gebied van) het sociaal-economisch beleid. De SER wordt ondermeer een oordeel gevraagd over de regeling voor het relatiebeding, de positie van de uitzendwerknemers en (uitzend)werkgevers en de koppeling van een procedure over het concurrentiebeding met de procedure ex artikel 7:685 BW (ontbinding van de arbeidsovereenkomst).

Gezien het bovenstaande is het op dit moment nog niet duidelijk òf, wanneer en in welke vorm het wetsvoorstel wordt aangenomen. Vooralsnog zullen we dus moeten wachten op meer duidelijkheid. Zodra die er is krijgt u weer bericht.


Sjef Gitmans is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stand van zaken wetsvoorstel concurrentiebeding

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief