icon

Compensatie voor providers bij bewaarplicht

De Europese Commissie is van oordeel dat telecom- en internetproviders gecompenseerd moeten worden voor de kosten die zij gaan maken als zij verkeersgegevens en andere data moeten gaan opslaan ten behoeve van justitie. De Europese Commissaris voor Justitie en Veiligheid, Franco Frattini, heeft daartoe een voorstel ingediend, aldus Webwereld. In dat voorstel zouden telecomproviders een jaar lang gegevens moeten opslaan en Internetproviders een half jaar. De kosten moeten worden gecompenseerd door de desbetreffende nationale overheid.

Van de zijde van de providers wordt nog altijd aangevoerd dat de bewaarplicht in de praktijk niet uitvoerbaar zal blijken. Ook voor het overige hebben zij veel bezwaar tegen de voorgestelde maatregelen. Niettemin is het voorstel een belangrijke stap terug ten opzichte van eerdere plannen, waarin zowel telecom als internetproviders hun data maar liefst vier jaar zouden moeten bewaren. Dat stuitte op grote bezwaren in het Europees Parlement.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Compensatie voor providers bij bewaarplicht

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief