icon

Arbeidsinspectie stuurt Nawijn terug in zijn (honden)hok

Nadat Tweede-Kamerlid Nawijn met ruzie uit de LPF-fractie is gestapt heeft hij een nieuwe werkkamer aangewezen gekregen voor zijn groep. Deze bevindt zich in de nieuwbouw van het parlementsgebouw. Deze werkomgeving was echter geheel niet naar de zin van de parlementariër. Hij noemde zijn werkkamer zelfs een ‘huisvesting waar mensen nog niet eens begraven zouden willen worden’ en een ‘hondenhok’. De bijnaam ‘parlementerriër’ schijnt sinds kort steeds vaker door zijn collega volksvertegenwoordigers gebruikt te worden.

Inmiddels heeft de Arbeidsinspectie – zeg maar de ‘waakhond’ voor goede arbeidsomstandigheden – naar aanleiding van een klacht van Nawijn onderzoek gedaan naar diens werkplek. De Arbeidsinspectie heeft echter geoordeeld dat alles in orde is en dat aan alle reglementen is voldaan. Vooralsnog zal Nawijn het dus nog enige jaren uit moeten houden op zijn huidige plek.

Niet echter als het aan hem ligt. Hij heeft ondermeer al aangegeven het huis van Fortuyn te willen gebruiken als werkruimte. Als Nawijn inderdaad zijn intrek neemt in ‘Palazzo di Pietro’ is het maar hopen voor hem dat de hondjes van Fortuyn, Clara en Kenneth, het huis een beetje schoon hebben achtergelaten.


Sjef Gitmans is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied column.

Arbeidsinspectie stuurt Nawijn terug in zijn (honden)hok

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief