icon

Nieuwe regels voor aanbesteding

Voor bepaalde projecten kan niet zomaar met een willekeurige partij een overeenkomst worden gesloten, maar zal er een op de Europese richtlijnen gebaseerde aanbestedingsprocedure moeten worden gevolgd. De nationale wetten en besluiten die deze Europese richtlijnen voor ons land hebben vertaald, vormen hierbij een belangrijk kader.

Onlangs is een tweetal nieuwe besluiten gepubliceerd; het Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten (Bao) en het Besluit aanbestedingen speciale sectoren (Bass), die gelden voor het verstrekken van opdrachten door de overheid resp. bedrijven in de nutssectoren. In een persbericht van het Ministerie van Economische Zaken wordt ingegaan op de wijzigingen ten opzichte van het Besluit overheidsaanbestedingen en het Besluit aanbestedingen nutssector, die komen te vervallen.


Femke van Ooijen is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied bouwrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwe regels voor aanbesteding

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief