icon

'Relatie met leidinggevende is niet goed voor je carriere'

Per ongeluk verliefd worden op een leidinggevende of zelfs bewust een relatie met hem aanknopen helpt je niet vooruit in je loopbaan. Althans, dat, zo blijkt uit een onderzoek van Randstad onder 400 werknemers, denken de meeste werknemers. Driekwart van de deelnemers aan het onderzoek denkt dat een romance met iemand die een hogere functie heeft niet gunstig is voor iemands carrière.

Volgens het onderzoek is momenteel ongeveer 4 procent van de werknemers verliefd op een collega. Van de verliefde werknemers heeft een derde besloten er niets mee te doen, de helft wil ervan genieten zolang het kan, en een kleine minderheid is vastbesloten 'werk' te maken van zijn verliefdheid. Deze werknemers dienen echter wel op hun tellen te passen. Ruim 20% van de respondenten heeft namelijk aangegeven dat er vrijwel zeker over de romance zal worden geroddeld en 11% geeft aan dat een affaire een overplaatsing van een van de twee tortelduiven naar een andere afdeling of zelfs ontslag als gevolg kan hebben. In onze praktijk komen we dit “probleem” inderdaad wel eens tegen; vrijwel steeds achten werkgevers een relatie tussen twee medewerkers onwenselijk. Zeker wanneer de partners deel uit maken van hetzelfde team, en al helemaal wanneer één van de twee leidinggeeft aan dat team. Drie keer raden wie er meestal moet vertrekken… Kantonrechters tonen meestal wel begrip voor de wens van de werkgever, maar kennen de vertrekkende medewerker wel een ontslagvergoeding toe.


Sander Schouten is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
'Relatie met leidinggevende is niet goed voor je carriere'

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief