icon

Onbelast beschikken over het spaarloon

De regering wil graag dat de burgers het geld meer laten rollen; dat is goed voor de economie.
Omdat die burgers dat geld dan wel eerst moeten hebben, heeft minister Zalm bedacht dat het bedrag dat veel werknemers op een spaarloonrekening hebben staan, en waar ze gedurende vier jaar na het storten niet (zonder fiscale consequenties) aan konden komen, vrijgemaakt kan worden. Een aanpassing van de wet op de loonbelasting is hiertoe in de maak.

Op 3 augustus jl. heeft de belastingdienst, vooruitlopend op die wetswijziging, een besluit het licht doen zien dat inhoudt dat werknemers zonder heffing van loonheffing over het tegoed van hun spaarloonrekening kunnen beschikken dat betrekking heeft op de jaren 2001-2004. Het besluit treedt in werking op 1 september 2005.

De Directeur Generaal van de belastingienst wijst er nog wel op dat de vraag óf het uberhaupt is toegestaan om geld van de betreffende rekening op te nemen, afhangt van de afspraken tussen uitvoerder van de regeling en de werknemrs.

Dus: als de bank of de maatschappij die op uw spaar(loon)geld past het toestaat, neem uw geld op en geef het uit in het landsbelang!

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Onbelast beschikken over het spaarloon

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief