icon

'Heler' van Maxima's foto's vervolgd in Argentinië

Al eerder berichtten wij over de gestolen camera van prinses Maxima, waarvan de foto's al snel op internet verschenen. SBS werd in een civiele procedure o.a. veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 10.000 euro omdat screenshots van die foto's ook op televisie waren vertoond.

Nu is klaarblijkelijk de “oerbron” gevonden. De Telegraaf meldde gisteren dat een winkelier uit Buenos Aires terecht moet staan voor het helen van de foto's. Een Argentijnse rechter verklaarde zich bevoegd tot het vervolgen van de 37-jarige Carlos Oliverio, die de foto's probeerde te slijten aan verschillende Argentijnse uitgevers.

Heling van foto's… Ik blijf het een vreemd concept vinden, vooral als het om digitale beelden gaat. De Rijksvoorlichtingsdienst gebruikte destijds hetzelfde begrip om Nederlandse bladen van publicatie af te houden. Je zou toch denken dat het auteursrecht en het portretrecht voldoende aanknopingspunten bieden om deze rare juridische kronkel te vermijden.
Totdat je terecht komt bij degene die aan de basis staat, zelf niets publiceert, maar alleen geld wil verdienen met een geheugenkaartje. Als je die strafrechtelijk wilt aanpakken dan kun je inderdaad vermoedelijk weinig anders…

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
'Heler' van Maxima's foto's vervolgd in Argentinië

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief