icon

Witte werksterregeling blijft voorlopig bestaan.

In september 2004 berichtten wij u op deze weblog over het voornemen van de staatssecretaris Van Hoof van Sociale zaken en Werkgelegenheid om de “witte werksterregeling” in 2006 volledig af te schaffen. Deze regeling, die officieel door het leven gaat als de “Regeling schoonmaakdiensten Particulieren” is in 1998 ingevoerd om langdurig werklozen met subsidie aan de slag te helpen als hulp in de huishouding. Het bleek echter dat slechts zeer beperkt van deze regeling gebruik werd gemaakt en de regeling zou daarom dit jaar aflopen. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Van Hoof onlangs besloten dat de regeling voorlopig van kracht blijft. Bedrijven die op basis van deze regeling schoonmaakdiensten aanbieden kunnen hun activiteiten voortzetten of kunnen gebruik maken van een afbouwregeling waarbij werknemers hulp krijgen bij het zoeken naar een andere baan.
De witte werksterregeling houdt op te bestaan als een alternatief is gevonden om een “witte markt” voor persoonlijk dienstverlening te bevorderen. Ook als vastgesteld wordt dat zo'n alternatief niet bestaat, stopt de regeling.


Rob Tempelaars is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied arbeidsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Witte werksterregeling blijft voorlopig bestaan.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief