icon

Publicatie in Staatscourant blijft

In een eerdere bijdrage werd al melding gemaakt van de problemen die de staatssecretaris van Economische Zaken ondervindt bij haar plan om jaarrekeningen electronisch te publiceren. De staatssecretaris wilde de publicatie niet langer via de (gedrukte) Staatscourant laten verlopen, maar via de een of andere website. Gegadigden voor het uitvoeren van deze dienst konden zich melden, en de staatssecretaris koos de Kamers van Koophandel uit. Door deze aanbestedingsprocedure liep een en ander al vertraging op, en zou het niet meer lukken om de jaarrekeningen 2004 op het web te krijgen. Maar vervolgens spande een van de overige gegadigden een kort geding aan, die per se de publicatie wilde verzorgen. Dit kort geding zou vandaag dienen, maar de staatssecretaris heeft gisteren besloten de procedure niet af te wachten, en het hele plan van electronische publicatie ingetrokken. Kortom, terug bij af. De staatssecretaris denkt nu na over een alternatief plan, maar de komende tijd moeten de jaarrekeningen nog gewoon naar de Staatscourant verstuurd worden.


Maja Bolè is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Publicatie in Staatscourant blijft

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief