icon

Aanhouding van alle bouwfraude-arbitrages

Diverse overheidsinstanties hebben arbitragezaken aangespannen tegen bouwbedrijven, als uitvloeisel van de bouwfraude-enquête. Deze opdrachtgevers (want dat zijn die overheidsinstanties) menen dat zij te veel hebben betaald als gevolg van het – verboden – vooroverleg dat plaatsvond. In totaal zijn ongeveer 1100 arbitragezaken aangespannen, wat natuurlijk tot een enorme belasting leidt bij de Raad van Arbitrage. Niet geheel ten onrechte, heeft de Raad bekend gemaakt dat zij alle arbitrages die hiermee verband houden, voorlopig zal aanhouden. Het heeft immers weinig zin om deze procedures verder te laten gaan, terwijl de Tweede Kamer binnenkort beslist over het aanvaarden van een schikking, waarin de gezamenlijke bouwbedrijven EUR 73,5 miljoen hebben aangeboden, onder voorwaarde dat alle civiele procedures worden beëindigd. Misschien komt er dus weer wat lucht voor de Raad.


Jonathan Barth is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied bouwrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Aanhouding van alle bouwfraude-arbitrages

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief