icon

Herfinancieringsrente blijft twee procent

De Europese Centrale Bank heeft afgelopen donderdag besloten om de hoogte van de zogenaamde herfinancieringsrente niet te wijzigen. Dit rentetarief blijft aldus 2%. Voor het bedrijfsleven is dit tarief van belang, omdat de hoogte van de zogenaamde handelsrente (artikel 6:119a BW) is gekoppeld aan de herfinancieringsrente.
Deze handelsrente kan worden gevorderd in geval van vertraging in de betaling van een geldsom die voortvloeit uit een handelsovereenkomst. Onder handelsovereenkomst wordt – kort gezegd – verstaan de overeenkomst (“om baat”, oftewel met tegenprestatie) die tot stand is gekomen tussen natuurlijke personen die handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf, en/of rechtspersonen. Het tarief van deze handelsrente blijft hiermee voorlopig de hoogte behouden van 9,09%.


Cindy Waayers is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Herfinancieringsrente blijft twee procent

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief