icon

Verzuim-vooroordelen

Werkgevers klagen nogal eens over het verzuim van hun werknemers. TNO Arbeid heeft in opdrachtvan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzocht hoe het met het verzuim is gesteld. Er is eind 2003 een steekproef uitgevoerd onder 10.000 personen. In maart 2005 heeft het daarover een (deel)rapport uitgebracht.
De uitkomsten daarvan bevestigen deels de levende (voor)oordelen: Jongeren verzuimen meer dan ouderen, en vrouwen meer dan mannen.
Jongeren verzuimen tussen de vijf en tien dagen per jaar. Bij ouderen ligt dat aantal tussen de vijftien en twintig dagen. Het verzuim neemt met de jaren dus substantieel toe. Oudere werknemers verzuimen wel iets minder frequent dan jongere, maar als zij verzuimen, blijven zij langer weg. Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen iets vaker afwezig zijn dan mannen. Vrouwen tussen de 50 en 59 jaar melden zich gemiddeld de meeste dagen per jaar ziek (meer dan twintig).

Of, en zoja wat, er met deze informatie zal worden gedaan blijft natuurlijk de vraag…

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Verzuim-vooroordelen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief