icon

Illegalen in dienst? Boete van 176.000 euro.

Dat de Arbeidsinspectie sinds 1 januari dit jaar strenger controleert en optreedt tegen het laten werken van illegalen heeft de eigenaar van een vleesverwerkend bedrijf in Den Haag gemerkt.

Werkgevers die illegalen in dienst hebben krijgen nu direct een boete, in plaats van alleen proces-verbaal op te maken. Bovendien zijn de boetes verhoogd van 900 euro naar 8.000 euro per illegale werknemer.
Het bedrijf dat 22 illegalen aan het werk had toen de arbeidsinspectie en de politie een bezoekje brachten kan dus een boete van 22 maal 8.000 euro verwachten….

De overheid controleert scherp omdat illegale werknemers de plaats innemen van mensen die wel in Nederland mogen werken. Hierdoor wordt onnodig een beroep gedaan op uitkeringen. Bovendien is illegale arbeid goedkoop, zodat sprake is van oneerlijke concurrentie ten opzichte van bonafide werknemers.

Overigens worden niet alleen grote bedrijven gecontroleerd, er zijn ook verhalen bekend van particulieren die een verbouwing aan hun huis lieten uitvoeren door “goedkope krachten” en voor enkele tienduizenden euro's werden beboet. Toch waren ze (ook door ons) gewaarschuwd…

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Illegalen in dienst? Boete van 176.000 euro.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief