icon

Toch nog advertentie Staatscourant?

In een eerdere bijdrage werd aangekondigd dat de verplichting om de deponering van jaarcijfers te publiceren in de Staatscourant, op korte termijn afgeschaft zou worden. Het Ministerie van Economische Zaken wilde dit vervangen door een electronische melding van de deponering bij de Kamer van Koophandel, die nu ook al de jaarcijfers in ontvangst neemt. Een en ander zou nog in 2005 vorm moeten krijgen.

Naar het zich nu laat aanzien, zullen ondernemers de deponering van jaarcijfers in 2005 toch nog moeten publiceren in de Staatscourant. De Staatssecretaris van Economische Zaken is er nog niet uit of de Kamer van Koophandel de electronische melding op zich moet nemen. De Staatssecretaris laat nu ook andere partijen een offerte uitbrengen voor het opzetten van een dergelijke internetsite. Een andere gegadigde is de Sdu, uitgever van onder andere de Staatscourant. En eind april schijnt zich nog een derde gegadigde te hebben gemeld. Door dit bied-spel, zal het nog enige tijd duren voordat het nieuwe systeem operabel zal zijn.


Maja Bolè is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Toch nog advertentie Staatscourant?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief