icon

Schikking bouwfraude

Afgelopen vrijdag is het kabinet akkoord gegaan met een schikking tussen de overheid en de frauderende bouwondernemers. Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen zien af van schadevergoedingsprocedures, in ruil voor een bedrag van 73,5 miljoen euro. Eerder werd al overeenstemming bereikt over een bedrag van 65 miljoen euro, maar het kabinet vond dat te mager.
Details over de overeenkomst zal het kabinet op korte termijn naar de Tweede Kamer versturen. Deze zal het uiteindelijke groene licht voor de schikking moeten geven.

De totstandkoming van een schikking kan ook gevolgen hebben voor de boetes die door de NMa worden opgelegd. Zoals in een eerdere bijdrage beschreven, heeft de NMa aangekondigd de boetes te zullen verlagen indien het tot een schikking met de overheid komt. Vooralsnog is het wachten op de reactie van de Tweede Kamer.


Maja Bolè is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Schikking bouwfraude

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief