icon

Einde advertentie Staatscourant na depot jaarstukken

Rechtspersonen dienen hun gepubliceerde jaarrekeningen te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast moeten zij een advertentie plaatsen in de Staatscourant, met de mededeling dat de jaarrekening is gedeponeerd. In het kader van het streven van het kabinet om de lasten voor ondernemers te verlichten – met maar liefst 25% gedurende deze kabinetsperiode- wil de Staatssecretaris van Economische Zaken deze advertentie in de Staatscourant afschaffen. Dit zal in de loop van 2005 vorm krijgen. Veel ondernemers die in het eerste kwartaal van 2005 hun jaarrekeningen publiceren, zullen daardoor nu nog wel de gang naar de Staatscourant moeten maken.

Helemaal zal de melding van de deponering niet kunnen verdwijnen, omdat dit op grond van Europese regelgeving verplicht is gesteld. Wel is een variant mogelijk: ondernemers kunnen de deponering straks electronisch melden bij de Kamer van Koophandel (die dus ook de jaarstukken in ontvangst neemt). Hoe die electronische melding zal verlopen, en via welk medium, moet het Ministerie van Economische Zaken nog onderzoeken.
NB: zie ook de update bij deze bijdrage.


Maja Bolè is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Einde advertentie Staatscourant na depot jaarstukken

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief