icon

Controle op kwaliteit sollicitatieinspanningen

Minister de Geus heeft de kamer bij het aanbieden van een rapport over de controle die door het UWV wordt uitgeoefend op sollicitatieinspanningen van werklozen geschreven dat deze controle zal worden verbeterd (aanbiedingsbrief dd 30 maart 2005).
Tot nu toe controleerde het UWV feitelijk uitsluitend het aantal sollicitaties, en niet of die pogingen wel voldoende serieus waren. Inmiddels is een proef gestart waarin beoordeeld wordt of mensen met een WW-uitkering daadwerkelijk reflecteren op vacatures waarvoor ze een serieuze kans maken. Voorts is de bedoeling dat eind dit jaar iedere WWer een “reintegratiecoach” krijgt toegewezen.
Dit beleid, gericht op vergroting van de uitstroom uit de WW, is uiteraard de pendant van het beleid waardoor het UWV uit alle macht probeert de instroom te beperken.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Controle op kwaliteit sollicitatieinspanningen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief