icon

Puppy DubbelFrisss kan zijn gang blijven gaan

De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam heeft vandaag in kort geding geoordeeld dat Frisdrankfabrikant DubbelFrisss de commercial mag blijven uitzenden waarin een witte puppy in een huiskamer ontwrichtend tekeer gaat met (onder andere) een rol wc-papier. Dit ondanks het feit dat wc-papier fabrikant Page in haar spots ook (en eerder!) een witte puppy wc papier laat afrollen. De rechter oordeelde dat de DubbelFriss puppy onvoldoende verwantschap vertoont met de puppy van Page. Bovendien doet hij iets geheel anders met het papier.

Page heeft een foto en een gestileerde tekening van een witte puppy als beeldmerk gedeponeerd. Uit onderzoek was gebleken dat sommige kijkers de twee commercials met elkaar associeerden. Page maakte bezwaar tegen de commercial van DubbelFrisss omdat deze haar (en haar puppy!) een negatief imago zou bezorgen en tot verwarring zou leiden bij het publiek.

Het wekt weinig verbazing dat het feit dat Page een foto en tekening van een puppy als merk had gedeponeerd haar in deze zaak niet verder bracht. Een dergelijk merkdepot geeft geen alleenrecht op het gebruik van een puppy in een live-action commercial. Intellectuele eigendomsrechten zijn leuk, maar de wereld moet er niet aan ten onder gaan.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Puppy DubbelFrisss kan zijn gang blijven gaan

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief