icon

Europese ministers nemen Richtlijn Softwarepatenten aan, maar…

…het laatste woord is hier absoluut nog niet over gezegd. In beginsel betekent dit dat de kwestie niet meer van voor af aan kan worden behandeld, zoals het Europese parlement graag zou zien. Anderzijds moet de tekst van de Richtlijn nog wel in het parlement worden behandeld en gegeven de inmiddels zeer beladen historie kan dit nog het nodige vuurwerk gaan geven. Reeds nu laten diverse Europarlementariers in krasse taal van zich horen.

Er is thans enige beroering over de opstelling van minister Brinkhorst bij de bespreking in de Europese raad van ministers. Hij zou geen steun hebben gegeven aan een Deens voorstel om de zaak toch eerst nog eens inhoudelijk te bespreken. Dat zou op gespannen voet staan met een eerder in Nederland aangenomen motie. Volgens Brinkhorst is een dergelijk voorstel van Deense zijde echter helemaal niet gedaan.

Saillant detail is dat de microfoon van Brinkhorst uitviel toen hij het woord nam in de vergadering van de Europese ministers. Boze tongen beweerden al dat hier opzet in het spel was, maar daarmee wordt de soap die deze hele kwestie aan het worden is misschien teveel eer aangedaan. Wie het zelf wil naluisteren kan hier terecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Europese ministers nemen Richtlijn Softwarepatenten aan, maar…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief