icon

Richtlijn Softwarepatenten toch weer hamerstuk?

Op 7 maart aanstaande staat de originele en veel bekritiseerde softwarerichtlijn tóch weer in Europa op de agenda. De Europese Commissie wil de richtlijn nu laten aannemen op vergadering van de ministers die deel uitmaken van de Raad voor Concurrentievermogen. Aldus buigt de Commissie niet voor het Europese Parlement, dat een gehele nieuwe behandeling van het richtlijnvoorstel voorstaat.
Het hoeft echter ook deze keer weer niet zo ver te komen als een minister gaat dwarsliggen (al dan niet daartoe aangezet door een motie van zijn nationale parlement). Eerder was het Polen die op deze wijze het aannemen van de richtlijn wist tegen te houden.

update: Een motie die in de richting komt van het boven bedoelde is inmiddels aangenomen door, jawel, het Nederlandse parlement. Het VVD kamerlid Fadime Orgu diende de motie in en deze kreeg kamerbrede steun. In de motie vraagt de Tweede Kamer de regering er bij de Europese Commissie op aan te dringen de richtlijn terug te trekken, opdat in een nieuwe richtlijn een verbod kan worden opgenomen op 'triviale softwarepatenten'. De indiener van de motie verklaarde echter zelf dat deze motie niet meebrengt dat het voorliggende voorstel niet als hamerstuk kan worden behandeld. Vervolgens zou echter alsnog de bedoelde wijziging moeten worden opgenomen. Snapt u het nog?
Wij wachten in spanning op de 7e maart…

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Richtlijn Softwarepatenten toch weer hamerstuk?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief