icon

Microsoft II

In vervolg op de eerdere bijdrage van 23 december 2004 over het geschil tussen Microsoft en de Europese Commissie, nu deel II.

Eerst een samenvatting van deel I. De Commissie had Microsoft een aantal verplichtingen opgelegd, zoals het prijsgeven van de broncodes aan concurrenten en het afzonderlijk leveren van de Media Player. Microsoft heeft in 2004 het Hof van Justitie verzocht om deze twee geboden op te schorten, totdat de langdurige hoofdprocedure voorbij was. Maar het Hof wees de verzoeken af. Microsoft dacht er toen over om in hoger beroep te gaan, maar heeft nu definitief besloten dat niet te doen.

Dit betekent dat Microsoft gehoor moet geven aan de geboden van de Commissie. Vanaf het vonnis in december 2004 heeft Microsoft daar 6 weken de tijd voor gekregen. Die termijn loopt deze week af, maar tot nu toe heeft de Commissie nog niets gezien. Als Microsoft inderdaad het oordeel van de Commissie niet uitvoert, dan dreigt een dwangsom van 5% van de dagomzet.
Op naar deel III.


Maja Bolè is niet meer werkzaam bij Wieringa Advocaten. Indien u een vraag heeft naar aanleiding van deze blog dan kunt u zich wenden tot onderstaande contactpersoon van het praktijkgebied handel- en ondernemingsrecht.

Heeft u vragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Microsoft II

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief